Dæsbekken Villmarksenter, kurs & konferanse, leirskole

OPPLEVELSESTURER SOMMER Kontakt oss: post@finnskogene.no tlf 62954857

Beversafari med kano
Beversafari med minibuss/terrengbil
Bjørnesafari
Bærsanking
Elgsafari
Elgsafari med kano/ørretfiske
Familierafting
Finnskogleden
Fjellklatring
Fotosafari
Gårdsbesøk
Handletur til Sverige
Hundekjøring
Infoskogen
Husflid på Finnskogen
Naturvandring
Kanopadling på Kynna
Offroadsykling på Finnskogen
Paintball/Snowball
Prærievogntur
Ridetur på hest
Atv/ gocart/racing/trafikkopplæring
Veteranbiltur på Finnskogen
Soppsafari


Beversafari med kano Beversafari med minibuss/terrengbil
Halvdags og ettermiddagsturer. Mai, juni, juli, august og september.

Turbeskrivelse: Møt beveren i dens rette element, i vannet på en av de mest naturskjønne områder på Åsnes Finnskog. I Kynna vassdraget finner vi Sævsjøen med idylliske sandstrender og vakker natur. Fra et idyllisk leirområde padler vi nordover eller sørover i Kynna, og sniker oss lydløst inn i beverens rike

Halvdags og ettermiddagsturer med minibuss/terrengbil. Hele året. Best i mai. Møt en av tidenes mest effektive tømmerhuggere i sine naturlige omgivelser på Finnskogen. Turen går med minibuss innover på Åsnes eller Hof Finnskog. Vi reiser til områder hvor det har vært sikre observasjoner og stor aktivitet. Vi besøker gamle og nye beverhytter, demninger m.m. Kanskje får du med deg en bevergnaget Finnskog souvenir?

Bjørnesafari Bærsanking

Halvdags og ettermiddagsturer. Mai, juni, juli, august, september
Det å få se en bjørn i levende live på Finnskogen er svært vanskelig, men det finnes nå en Svensk-Norsk bjørnestamme i dette området på over hundre dyr. Bjørnen er svært sky, men er vi heldige kan vi finne spor eller sportegn etter den. Vi kan helt sikkert få oppleve å krype inn i et tomt bjørnehi hvor Daniel "bjørnejeger" Tyskeberget skjøt en av sine over hundre bjørner på 17- og 18-hundretallet. Noen saftige bjørnehistorier fra Roars bjørnejakt i Canada hører med. Kanskje får dere se noen av bDæsbekkenjørnetrofeene på Villmarksenter.

Halvdags og ettermiddagsturer. Juli, august, september

Vi starter med minibuss og/eller med terrengbil fra parkeringsplassen på Dæsbekken. Lokalkjent guide leder dere fram til terreng med blåbær, tyttebær, multe eller villbringebær. Hvilket bærslag som blir prioritert avhenger av hvilke bær som er moden. Turen går til spennende terreng, i flere tilfeller innenfor låste skogsbilveibommer.

 

 

 

Elgsafari Elgsafari med kano/ørretfiske

Halvdags og ettermiddagsturer. Hele året, best august og september

Møt skogens konge på Finnskogen. Turen går fra Dæsbekken innover Hof Finnskog i et viltstellområde hvor de store rovdyra streifer sammen med hovedattraksjonen, ELGEN. Med lokalkjent guide kjører vi inn i et terreng med vekslende natur og flotte utsiktspunkter. Er været dårlig avlegger vi et koiebesøk. Et lynkurs i elglokking hører med

 

 

 

Halvdags og ettermiddagsturer. Mai, juni, juli, august, september

Møt skogens konge i sitt rette element på Finnskogen. Turen går i minibuss fra Dæsbekken Villmarksenter inn til Hof Finnskog og Sormsjøen. Der kan vi kombinere safarituren etter elg med ørretfiske i naturskjønne omgivelser. Kanskje ser vi spor etter gaupe, ulv eller bjørn!

 

 


Familierafting Finnskogleden

Halvdags og ettermiddagsturer. Juni, juli, august

En ny spennende sommeraktivitet på Finnskogen er familierafting på oppblåste gummislanger av forskjellig størrelse. Deltagerne fraktes nedenfor storstryket i Valbyfossen på Velta, med minibuss fra Dæsbekken (1.5 km). Deltagerne setter seg enkeltvis eller sammen og svømmer/padler/seiler nedover de rolige partiene til Dæsbekken Villmarksenter. Elva er stilleflytende, grunn og ufarlig.

 

 

 

Halvdags og ettermiddagsturer. Fra mai til oktober

Finnskogleden slynger seg gjennom Finnskogen fra Magnor i sør til Osen i nord. På sin vei passerer den Åsnes Finnskog. Fra det idylliske finnetorpet Furuberget vandrer dere til fots på egenhånd nordover mot Posåsen eller sørover mot Elgklinten. Dere avtaler hentested med sjåføren som har fraktet dere ut i minibuss og/eller terrengbil.

 

Fjellklatring Fotosafari

Dagstur. Hele året. Best sommerhalvåret.

For de fleste i Norges klatremiljø skulle fjellklatreren Sven Gangdal ha et kjent navn etter bestigningen av Mount Everest 17.mai 1996. Han har bosatt seg i Åsnes kommune og er disponibel for klatreopplevelser i nærmiljøet.

Vi har ingen store fjell i Åsnes, men stupbratte bergvegger det har vi. Disse er klargjort for klatring og Sven kan veilede og hjelpe til slik at du også kan få spennende klatreopplevelser på Finnskogen.

Det er også et flunkende nytt klatresenter på Flisa, med en av de fem største og mest spesielle klatreflater i landet, som kan gi utfordringer nok.

Ønskes det større utfordringer kan klatreturer arrangeres over hele landet med utgangspunkt Dæsbekken.

 

 

 

 

Dagstur. Hele året

Finnskogens natur og mystikk er viden kjent. På vår fotosafari legger vi opp til en rundtur med minibuss og/eller terrengbil på formiddagen og en kanotur på ettermiddagen. På formiddagsturen besøker vi nærområdet til Dæsbekken Villmarksenter etter temaer:

  1. Historie
  2. Villmark
  3. Kulturlandskap
Deltagerne velger tema, og flertallet bestemmer reiseruta i samarbeid med lokalkjent guide og sjåfør. Padleturen går på Flisa elv eller Kynna, Rotna, Vermundsjøen, Breisjøen og Sormsjøen. Vi rekker kun ett av alternativene.

 

Gårdsbesøk Handletur til Sverige

Halvdag og ettermiddagsturer. Hele året

Det finnes i dag mange barn og unge som ikke har sett hvor flesk, melk og egg kommer fra. Dæsbekken Villmarksenter har derfor lagt inn ett gårdsbesøk i sitt opplevelsesprogram. Vi kan besøke gårder med egg, melk eller fleskeproduksjon. Vi kan også legge inn besøk på et gammelt finnetorp.

 

 

 

Halvdags og ettermiddagsturer. Hele året

Svenskehandel er spennende.

Alternativ 1: Bograngen er nærmeste handlested som har et stort vareutvalg. Betjeningen vet å selge varer som er billigere enn i Norge. En av butikkene har også utsalg fra det svenske systembolaget (Vinmonopolet). Må bestilles på forhånd.

Alternativ 2: Sundlins spesielle landhandel ved Røgden sjø på Grue Finnskog har de samme rettigheter og det samme varespekter. Disse grenseforetningene er en opplevelse og setter i en atmosfære som lett skaper assosiasjoner til de gamle landhandleriene.

Alternativ 3: Vi kjører forbi Bograngen, ned til Klara elven (Trysilelva). Der svinger vi nordover og besøker "Petter i boa" som svenskene kaller handelsmannen i Höljes. En butikk med alle tenkelige varer i en spennende blanding høyt og lavt, om hverandre.

Alternativ 4: Vi reiser forbi Røgden og forbi Sundlin til Østmark og Torsby i Sverige. Her finnes det meste av det meste som man kan tenkes å kjøpe i Sverige.

Alle fire alternativer kjører gjennom naturskjønne områder på norsk og svensk side av Finnskogen.

 

 

 

Hundekjøring

Heldags og halvdagstur. Hele året

Vi kjører med minibuss til Finnskogen. Der kan vi sette oss i pulker eller triller som frakter oss ut i villmarka. Om vinteren kan turen sikkert kombineres med isfiske.

 

 


Infoskogen Husflid på Finnskogen

Ettermiddagstur. Hele året. Passer best om sommeren

Nordover fra Dæsbekken Villmarksenter snor Gravbergsvegen seg langs elva Flisa inn i den vakre Flisdalen. Midt i Flisdalen, finner vi ei fin kulturminneløype ved Risbekken. Løypa gir eksempler på fangstgraver for elg og rester etter jernframstilling. Stedet har en fin rasteplass med mulighet for grilling av medbragte pølser og kafferast. Turen går med minibuss og/eller terrengbil fra Dæsbekken til Risbekken, og til fots inn i kulturminne løypa.

 

 

 

Halvdags og ettermiddagsturer. Hele året

Finnskogingen er kjent for å være nevenyttig, derfor har det utviklet seg mange brukskunstnere med et vidt varespekter. Dæsbekken Villmarksenter har selvfølgelig et eget utvalg å vise til. Men det kan være spennende med en rundtur på Finnskogen med dette som tema. Synnøve Svebak på Håndverkstedet Viser her sin drakt sydd av stoff produsert av torvfiber. Hun har også skjorter sydd av brenneslefiber!

Naturvandring Kanopadling på Kynna

Halvdags og ettermiddagsturer. Hele året. Best om våren

Dæsbekken Villmarksenter har en spennende natursti langs Flisa elv. Langs stien er det utplassert opplysningsplakater i farger fra Det Norske Skogselskap. Det er også dyregravmodeller, gapahuker og eksempler på bevergnaging og beverhytter. Det finnes fugleholker og sportegn etter mange dyr og fugler.

Vi passerer en av Nord Europas største drikkevannskilder hvor vi kan drikke rett fra kilden. Søkkediet, som kilden heter, forsyner store deler av Åsnes kommune med drikkevann. De som blir trøtte i bena etter 4 km vandring kan bryte av Naturvandringen og følge hovedveien tilbake til Dæsbekken.

De ivrigste naturvandrerne kan følge turleder videre forbi miniatyrskytebanen, fløterkoia og forbi oldtidsdyregravene og vandre de siste 4 km gjennom skogen til Dæsbekken Villmarksenter. Eller de kan fortsette over Valbyfossen mot:

 

 

NYHET: Vi har nå merket en løype fra lokalet/samfunnshuset på Velta til Sandtjernsberget Villmarksleir ved Tyskeberget på over 10 km lengde.

 

 

 

Dagstur med overnatting

Vi starter med minibuss og terrengbil fra Dæsbekken Villmarksenter og frakter deltagerne og kanoer opp til festplassen på Kynnbrua. Derfra padler vi nedover Kynna mot Sævsjøen. Vi padler gjennom rolige småsjøer og trange svingete elveleier som minner sterkt om ødemarka i Canada. Ved den vakre Sævsjøen slår vi leir og overnatter i lavvo, teepee eller store russiske hustelt med mulighet for fyring. Dagen etter padler vi videre til Kynndammen. Der blir vi hentet om ettermiddagen, og fraktet ned til Dæsbekken. (Grupper mindre enn 15 personer kan sykle tilbake med offroadsykler mot et tillegg i prisen på kr 100,- pr person.).

 

 

 

Offroadsykling på Finnskogen Paintball/Snowball

Halvdags og ettermiddagsturer. Hele året

Dæsbekken Villmarksenter tilbyr rundturer i nærområdet på Åsnes Finnskog, etter tre hovedtema:

  1. Historie
  2. Villmark
  3. Kulturlandskap

Tilsammen har vi 15 veivalg med lengde fra 4-80 km.

 

 

 

 

 

 

 

Halvdags og ettermiddagsturer. Hele året

Hele året igjennom kan du bestille deg en paintball opplevelse. Dette er en spennende aktivitet med markører (luftgeværlignende utrustning til å skyte malingskuler med) og beskyttelsesdrakter som går ut på å markere (treffe) hverandre etter fastsatte spilleregler. Det er som å spille sjakk hvor du selv er en levende brikke i spillet. Om vinteren kan vi også la barn delta på paintballbanen uten markører men med snøballer (Snowball) i stedet for malingskuler. De må bruke hodehjelm til beskyttelse for ansikt og hode. Spillet foregår under oppsyn med strenge dommere. Det er bygget opp flere fort av ungdommer for ungdom og voksne i alle aldre. Spillet krever mye energi og gir kroppen allsidig mosjon.

 

 

 

Prærievogntur Ridetur på hest

Hel, halvdags og ettermiddagsturer. Mai, juni, juli, august, september

Sommeren igjennom kan du bestille deg en times tur med hest og vogn langs Flisa elv eller i nærområdene ved Dæsbekken. Du får en forsmak på hvordan det kan være å feriere i en slik vogn. En spennende opplevelse for de minste og familien. Lengre turer kan avtales og skreddersys etter ønske. Rotnadalen og Kynndalen er fantastiske Villmarksområder som passer for hest og vogn! Vi lager kombinasjonsturer hvor sykkel, vandring, kano og hest kombineres. Minste antall 2 personer. Be om tilbud!

 

 

 

Heldag, halvdag og ettermiddagsturer

Dæsbekken har ikke egne hester men har flere tilbydere i nærmiljøet som er profesjonelle. Disse kommer til avtalt sted på Finnskogen eller Vi kjører med Dæsbekkens minibuss til en av våre samarbeidende ridesentere. Her kan man være med på stallstell og ridning, korte og lange turer.

 

 

 

Atv/ gocart/racing/trafikkopplæring Veteranbiltur på Finnskogen

Halvdags og heldagsturer. Hele året

DÆSBEKKEN Villmarksenter har egen ATV med egne løyper.

Men vi benytter oss også av vår nabo i nord: Norsk Trafikksenter A/S. Der er det mange spennende opplevelser for de fartsglade og motorinteresserte. Her kan du kjøre alt fra 50 tonns lastebil til buss, racerbil, 4wd og gokart. Her kan man kjøre sin egen bil på glattkjøringsbane, lære trafikksikkerhet eller konkurrere innbyrdes i ett gokartstevne.

Halvdags og ettermiddagsturer. Hele året

Militærkjøretøyer fra 2. verdenskrig frakter oss sittende på lasteplanet ut på Finnskogens spennende skogsbilveier til flotte utsiktspunkter og flott natur. Kanskje får vi se skogens konge eller en tiur på veien?

 

 

 

Soppsafari  
Halvdags og ettermiddagsturer. Juli, august, september

Vi starter opp fra Dæsbekken Villmarksenter til fots med leder. Vi vandrer langs naturstien ved Flisa elv og gjør små avstikkere inn i terrenget i Udnæsmarka og Rønneseterberget. Ved tilbakekomst på Dæsbekken blir soppene vurdert, og dere kan få vaske og rense soppen på stedet i eget vaskerom. Vi tilkaller soppekspert etter avtale.

KANSKJE MØTER VI FINNSKOGDHULDRA?

 

 


 
Dæsbekken Villmarksenter, N-2283 Åsnes Finnskog, Mob:+4795172050 Tel: +47 62 95 48 57, E-mail: post@finnskogene.no
 
 

© LightWeb