Dæsbekken Villmarksenter, kurs & konferanse, leirskole

Velkommen til Dæsbekken Villmarksenter.Vi tilbyr opplevelser året rundt!
Vandreturer, sykkelturer, safariturer, kanoturer, sightseeing og mye mer. Vi transporterer gjerne med minibuss eller Jeep. Kontakt oss: post@finnskogene.no

eller tlf 62954857 eller 62954877 eller 95172050

Elgsafari
Beversafari med kano

Beversafari med minibuss/terrengbil
Fotosafari i Finnskogen

Kanotur på Kynna

Sykkeltur i Finnskogen
Offroadsykling på Finnskogen
Bjørnesafari
Hest og vogn i Finnskogen
Paintball
Bad etter aktivitet
Lag din egen opplevelse

Dette er noen av våre aktiviteter på Dæsbekken Villmarksenter:

Elgsafari
Halvdags og ettermiddagsturer med elgsafari. Vi arrangerer elgsafari hele året, best i august og september. Bli med på elgsafari og møt skogens konge på Finnskogen. Turen går fra Dæsbekken innover Hof Finnskog i et viltstellområde hvor de store rovdyra streifer sammen med hovedattraksjonen, ELGEN. Med lokalkjent guide kjører vi inn i et terreng med vekslende natur og flotte utsiktspunkter. Er været dårlig avlegger vi et koiebesøk. Et lynkurs i elglokking hører med.


Beversafari med kano
Halvdags og ettermiddagsturer. Vi arrangerer beversafari i mai, juni, juli, august og september med kano.
Turbeskrivelse: Møt beveren i dens rette element, i vannet på en av de mest naturskjønne områder på Åsnes Finnskog. I Kynna vassdraget finner vi Sævsjøen med idylliske sandstrender og vakker natur. Fra et idyllisk leirområde padler vi nordover eller sørover i Kynna, og sniker oss lydløst inn i beverens rike.

Beversafari med minibuss/terrengbil
Halvdags og ettermiddagsturer med minibuss/terrengbil. Hele året. Best i mai.
Møt en av tidenes mest effektive tømmerhuggere i sine naturlige omgivelser på Finnskogen. Turen går med minibuss innover på Åsnes eller Hof Finnskog. Vi reiser til områder hvor det har vært sikre observasjoner og stor aktivitet. Vi besøker gamle og nye beverhytter, demninger m.m. Kanskje får du med deg en bevergnaget Finnskog souvenir?
Fotosafari i Finnskogen

Dagstur. Hele året

Finnskogens natur og mystikk er viden kjent. På vår fotosafari legger vi opp til en rundtur med minibuss og/eller terrengbil på formiddagen og en kanotur på ettermiddagen. På formiddagsturen besøker vi nærområdet til Dæsbekken Villmarksenter etter temaer:

Historie
Villmark
Kulturlandskap
Deltagerne velger tema, og flertallet bestemmer reiseruta i samarbeid med lokalkjent guide og sjåfør. Padleturen går på Flisa elv eller Kynna, Rotna, Vermundsjøen, Breisjøen og Sormsjøen. Vi rekker kun ett av alternativene.Kanotur på Kynna
Kanotur med overnatting. Vi starter vår kanotur med minibuss og terrengbil fra Dæsbekken Villmarksenter og frakter deltagerne og kanoer opp til festplassen på Kynnbrua. Derfra padler vi nedover Kynna mot Sævsjøen. Vi padler gjennom rolige småsjøer og trange svingete elveleier som minner sterkt om ødemarka i Canada. Ved den vakre Sævsjøen slår vi leir og overnatter i lavvo, teepee eller store russiske hustelt med mulighet for fyring. Dagen etter padler vi videre til Kynndammen. Der blir vi hentet om ettermiddagen, og fraktet ned til Dæsbekken. (Grupper mindre enn 15 personer kan sykle tilbake med offroadsykler mot et tillegg i prisen på kr 100,- pr person.).

Sykkeltur i Finnskogen
Vi arrangerer sykkelturer hele året. Både halv- og heldags sykkeltur. Du kan bruke egen sykkel eller leie en av oss. Vi kan hjelpe deg med å lage din egen sykkeltur på Finnskogen for deg og dine venner. Vi organiserer tur, overnatting og bespisning. For små grupper og enkelt personer passer det best å bo på Dæsbekken som base, med trygg parkering for bil og utstyr, og sykle dagsturer derifra. Dæsbekken Villmarksenter tilbyr rundturer i nærområdet på Åsnes Finnskog, etter tre hovedtema:
Historie, Villmark , Kulturlandskap. Tilsammen har vi 15 veivalg med lengde fra 4-80 km.

Offroadsykling på Finnskogen
Vi arrangerer offroadsykling hele året, og har egne løypetraseer for konkuransesykling. Noen familievenlige løyper med infoskilt om natur og kultur.

Bjørnesafari
Halvdags og ettermiddagsturer med bjørnesafari. Mai, juni, juli, august, september
Det å få se en bjørn i levende live på Finnskogen er svært vanskelig, men det finnes nå en Svensk-Norsk bjørnestamme i dette området på over hundre dyr. Bjørnen er svært sky, men er vi heldige kan vi finne spor eller sportegn etter den. Vi kan helt sikkert få oppleve å krype inn i et tomt bjørnehi hvor Daniel "bjørnejeger" Tyskeberget skjøt en av sine over hundre bjørner på 17- og 18-hundretallet. Noen saftige bjørnehistorier fra Roars bjørnejakt i Canada hører med. Kanskje får dere se noen av bjørnetrofeene på Dæsbekken Villmarksenter. Vi arrangerer gjerne dagsturer til Bjørneparken Klitt i Dalarna i Sverige med vår minibuss. Eller kanskje en tur i Vermland eller Hedmark for å høre bjørnehunden lose på Bamse Brakar.


Hest og vogn i Finnskogen
Halvdags og ettermiddagsturer med hest og vogn. Mai, juni, juli, august
Sommeren igjennom kan du bestille deg en times tur med hest og vogn langs Flisa elv eller i nærområdene ved Dæsbekken. Du får en forsmak på hvordan det kan være å feriere i en slik vogn. En spennende opplevelse for de minste og familien. Lengre turer kan avtales og skreddersys etter ønske. Prosjekt Gesell har flere spennende langturprogram. Ta kontakt med oss for mer info om tur med hest og vogn!

Paintball
Halvdags og ettermiddagsturer. Hele året igjennom kan du bestille deg en paintball opplevelse. Vi har spennende kråkeslott bygget inn i ett spennende, variert skogsområde som er langt mer utfordrende enn enn innendørsbaner og byområder! Dette er paintball i natur!
Paintball er en spennende aktivitet med markører (luftgeværlignende utrustning til å skyte malingskuler med) og beskyttelsesdrakter som går ut på å markere (treffe) hverandre etter fastsatte spilleregler. Paintball er som å spille sjakk hvor du selv er en levende brikke i spillet. Spillet foregår under oppsyn med strenge dommere. Det er bygget opp flere fort av ungdommer for ungdom og voksne i alle aldre. Paintball krever mye energi og gir kroppen allsidig mosjon. En god dusj, godt drikke eller badestamp er perfekt avslutning på en paintballopplevelse. Ta kontakt med oss for mer info om paintball!Hva er bedre etter aktiviteter enn varm dusj og bad!

 

"For et bad! "

 

Å sitte i en vedfyrt badestamp, der vannet når deg til haken og holder 37 varmegrader mens våte hårtjafser som stikke opp fryser til is på et sekund eller to, er det jeg kaller et skikkelig julebad. Eller å fyre opp med tørr ved i ei ekte finsk badstu og nyte den stigende varmen til man må i elva eller dusjen for å kjøle seg ned.

Når elven glir iskald forbi og fullmånen lager uhyggelige skygger i Hugulausedumpa og ølet er kaldt og blir servert av Roar på stampekanten og latteren klinger mot stjernene er det et eventyr av et bad. Fullmånen gjør byungdommen gal igjen og snart løper det viltre halvnakne gutter rundt over alt i snøen. Hvem kan stupe kråke, hvem kan rulle lengst, hvem kan løpe to ganger rundt huset. Det kan Christian, og Hans Marius kan nesten løpe tre. Der det er konkurranser å vinne må de vinnes må vite og konkurrere kan du gjøre om alt. Det er ikke godt å vite hvem som egentlig er ”Hugulause”. Er det smittsomt tro? Badet varer i halvannen time.
Tekst: Lene HaugLag din egen opplevelse 1 (pdf)..

Lag din egen opplevelse 2 (pdf)..

 
 
Dæsbekken Villmarksenter, N-2283 Åsnes Finnskog, Mob:+4795172050 Tel: +47 62 95 48 57, E-mail: post@finnskogene.no
 
 

© LightWeb