Dæsbekken Villmarksenter, kurs & konferanse, leirskole
Skriv ut tilbudet PDF fil

Beverjakt

Elgjakt
Rådyrjakt
Småviltjakt

SMÅVILTJAKT PÅ FINNSKOGEN

Kontakt oss: post@finnskogene.no tlf 62954857

Støkkjakt Guidet toppjakt 
Beverjakt Elgjakt

Weekend (3 dager) eller ukesopphold (7 dager)

Dæsbekken Villmarksenter har samarbeid med flere grunneiere på Åsnes og Hof Finnskog og har fellingstillatelse på ca 2-10 dyr pr år. Vi guider jegeren inn til jaktområdet
BEVERJAKTPÅ ÅSNES FINNSKOG 17.-19.4.09

 17.-19.april dro 6 jenter på beverjakt til Åsnes Finnskog med Ringerike Kvinnelige Jeger-og Fiskerforening. Vi var alle klare for årets vakreste eventyr og 5 av oss hadde erfaring fra beverjakt året før – forventningene var minst like store som i fjor da en av jentene klarte å lure den store gnageren. Med støtte fra Norges Jeger-og Fiskerforbund gjennom Opptur-prosjektet var det klart for nye jaktopplevelser.

Fredag kveld ankom vi Dæsbekken Villmarkssenter hvor vi hadde leid husvær og fått ordnet med fellingstillatelser for helga. Vi innlosjerte oss, og husverten vår Roar Moe orienterte om beverjakta i området før vi inntok jaktstua hvor vi ble servert kortreist mat i form av bevergryte med tilbehør.

Så bar det ut i området, og vi var ikke sene om å komme oss ut på post. Den våryre åa, masse bevergnag på bjørkestammene og hytte i nærheten bød på fine plasser for postering. Flere av jentene observerte beveren allerede denne første kvelden så forventningene steg raskt med tanke på å felle et eksemplar eller flere i løpet av helgen.

Lørdag morgen kl. 0500 var vi igjen klare med børse og varmt på termosen. Været var kjølig, men utrolig fint. En flott vårmorgen med full fart i åa og masse fugleliv, men hvor var det blitt av den store gnageren vi var på jakt etter?? Noen timer senere var det samling ved husværet og oppsummering av første økt. Flere av oss hadde igjen opplevd å se beveren, og selv om vi ikke fikk den på skuddhold var det en opplevelse å observere det spennende dyret i dens rette element. Det var ikke fritt for at spenningen steg med beveren i kikkertsiktet, for så i neste øyeblikk oppleve at den dukket under og bare ble borte…. Uansett så bringer denne jaktformen jegeren ut i naturen når den er på sitt beste. Med masse fuglesang og yrende dyreliv er kanskje ikke jaktresultatet det aller viktigste.

Lørdag ettermiddag bar det ut på post igjen; nå handlet det bare om å være på rett sted til rett tid. Etter et par timer på post opplevde en av jentene akkurat dette magiske øyeblikket da alt stemmer. Beveren ble observert i kikkertssiktet en god stund før den satte bredsida til og måtte gi tapt for et velrettet skudd. Et fint eksemplar på 16 kg ble resultatet og slike jaktprestasjoner går ikke upåaktet hen blant jentene. Etter en markering på jegeres vis ble det grilling ute med påfølgende samling i badestampen. Selv om den lykkelige beverjegeren hadde vært stor i kjeften kvelden i forveien og uttalt at ”blir det beverfelling så skal jeg ha den med meg i badestampen” ble dette selvfølgelig ikke gjennomført.

Men er vi på jakt så er vi på jakt; søndag morgen ringte klokka tidlig igjen. Det ble ikke mange timene under dyna før vi dro ut på post søndag morgen, og til tross for iherdig innsats ble det kun observert bever. Men da har vi i hvert fall lagt et godt grunnlag for gode muligheter for jakt på den store gnageren til neste vår.

Ringerike Kvinnelige Jeger-og Fiskerforening satser friskt videre på jenter, jakt og fiske. Vi skal arrangere dåhjort og villsvinjakt i mai, duejakt i august, fuglejakt i oktober i tillegg til lerdueskyting, hundedressur og soppturer. Ta gjerne kontakt med oss for nærmere informasjon.

Med jakthilsen

Ringerike Kvinnelige Jeger og Fiskerforening

ved Vibeke Tjøm
Elgjakt fra 1-14 dager, kr 2500,- pr dag pr person alt inkludert.

Dæsbekken Villmarksenter har samarbeid med flere grunneiere på Åsnes  Finnskog og har utarbeidet følgende tilbud på elgjakt: Jegere fra inn og utland kan være med på elgjakt på lik linje med, og sammen med lokale elgjegere på Finnskogen. Vi benytter oss for det meste av posteringsjakt med drivende bandhund. Jegerne får delta i planlegging og jaktutfoldelse på lik linje med det faste jegerteamet. Alt fra slakting til bæring og oppdeling av elgen hører med. Kjøttet blir fordelt på grunneiere og og de lokale jegere. Gjestejegere har ikke krav på kjøtt, men vil med jaktlagenes godkjennelse i det enkelte tilfelle kunne tildeles en smakebit. Gjestejegeren har førsterett på kjøp av hud og horn fra selvskutt

elg.


   
Rådyrjakt Småviltjakt
BUKKEJAKT FRA 25.09.2015

Dæsbekken Villmarksenter har samarbeid med flere grunneiere på Åsnes og Hof Finnskog og har fellingstillatelse på ca 30 rådyr pr år. Vi guider jegeren inn til jaktområdet. Noen plasser finner vi jakttårn og utplasserte saltsteiner for posteringsjakt alene uten hund. Områdene er også godt egnet til drivjakt med eller uten hund. Bukkejakt i august er spennende og krevende.


 

Weekend (3 dager) eller ukesopphold (7 dager)

Dæsbekken Villmarksenter har samarbeid med flere grunneiere på Åsnes og Hof Finnskog og har kortsalg på ca 1000000 mål variert skogsterreng. Det kan jaktes med og uten hund. Det finnes storfugl, orrfugl, jerpe, hare og rødrev i terrenget.

   
   

 
Dæsbekken Villmarksenter, N-2283 Åsnes Finnskog, Mob:+4795172050 Tel: +47 62 95 48 57, E-mail: post@finnskogene.no
 
 

© LightWeb